RoseThorns

Till mitt försvar

Publicerad 2011-11-29 23:19:15 i Allmänt,

Vet att jag talar mycket om killar i min blogg men det är självklart ganska stor skillnad när det gäller känslorna för dem olika. För ärligt är det bara en jag faktiskt har känslor för.

1. Han som jag inte nämner vid namn men skrivit om i några inlägg
2.
3.
4. Jocke (har inte kvar några känslor för honom men kan sakna dem veckorna vi hade i England)
5.
6. Mr T
7.
8. Ted eller rättare sagt Stellan

Inte du, utan jag

Publicerad 2011-11-29 22:55:10 i Allmänt,

Har funderat fram och tillbaka och kommit fram till att jag väljer mig. Jag fick förklarat att han jag tittat på i smyg antagligen har känslor för en annan. Varför skulle det då vara värt att forsätta gå runt och fundera? Jag väljer att vara ovetande. Så jag gör upp lite andra planer. Jag ska imorn söka ännu fler jobb, göra knäck och programmera. Sen ska jag bli smal. Hur knäck och bli smal går ihop vet jag inte ännu. Får ge bort några till lillsyster. Sen blir det glöggbjudning imorn hos en tjejkompis. Hela världen är så underbar om man är korkad, tom och glad.

Träffade en kille en kväll för några år sen.
Jag var upptagen och han var en främling som jag egentligen hade velat göra till mer.
Vi sågs sporadiskt, han som en vän till vän.
Jag som en bekant, varken vän eller främling.
Han fanns i min närhet, men jag berättade aldrig, jag satsade inte utan höll mig till mitt.
Jag var ofta svartsjuk, men gömde känslorna.
Det gick år men jag var upptagen och han var en vän till en vän.
Det var tyst i några år, men vi sågs igen.
Han var fortfarande en bekant, varken vän eller främling.
Det gamla för mig var kvar, nu fanns chansen, möjligheten, för jag vet ju faktiskt inte.
Men jag väljer bort honom, vågar och vill inte satsa utan väljer mig.


VET att jag är dramatisk men som jag tror att jag skrivit innan, hur roligt hade det varit annars? =P

Vad ska det bli av mig?

Publicerad 2011-11-28 18:42:11 i Allmänt,

Idag har jag gått runt med ett lugn. En slags sinnesro. Visst har saker och ting velat förstöra detta lugn men jag har lyckas skjuta dessa bekymmer åt sidan. Folk handlar inte skor längre och därför får vi "gå hem" om det inte finns något att göra. Men jag är ledsen, jag tänker vara dem få timmar jag faktiskt har. Fick veta att jag inte gått vidare i på ett av de jobben jag sökt. Har städat lite sen helgen men inte allt. Jag tar itu med det imorn eller på onsdag när jag är ledig.

Helgen gick bättre än förväntat. Var inte alls sån katastrof som det brukar vara när jag har fest. Taxin (två minibussar) kom i tid och alla kom snabbt ur lägenheten så vi kom till stan i en ganska bra tid. De flesta hade nog ganska trevligt =) Jag hade det större delen av kvällen. Klarade också jobba på söndagen vilket var ett stort plus. Fast nu ska jag inte ha förfest på ett tag. Oroar mig alldeles för mycket.

Jag gör vad jag kan, orkar och anser att saker och ting är värda och lägga tid på. Visst kan jag göra mer, men jag skulle även kunna göra mindre. Jag får vara nöjd med det jag har för det hade kunnat vara värre. Sen får jag fortsätta att försöka göra det bättre.

Någon gång borde även jag ha lite tur. Men just nu skulle jag vilja stanna tiden. För idag är jag glad =)



Blåval?

Publicerad 2011-11-28 18:22:15 i Allmänt,

Har återigen börjat lyssna på denna fina låt. Tolkar den på mitt egna lilla sätt. Rätt eller inte vet jag inte. Men vad ska det bli av mig?



Jag var ute på Bjurö Klubb och jag tittade på stranden
Och vågorna krålade och jag vada in I natten
O ja, jag var en vinnare runt vattnet
O ja, jag var en vinnare

Åh, jag lovar, gissa vad jag hittade längs vattnet
En blåval som härjade runt stränder, han sa han kände mig
Han sa: Jag har sett dig när du vandrar
Varje kväll du tänker högt och viftar armar

Den sa: Jag är en blåval, jag kan ta dig härifrån
Från din öde ö, från dina papper och pennor
Du är en förlorare, men du kan gömmas I min mun
En människa är inte tung att bära på

För vad ska det bli av dig
Vad ska det bli av dig, hej
Ja, vad ska det bli av mig
Men vad ska det bli av dig
Den sa: Vad ska det bli av dig, hej
Ja, vad ska det bli av mig

Men vad ska du bli
Ja, vad ska det bli av mig
Jag sa: Om du äter upp mig ska jag hämta mina bröder
Och jag ska tjalla-lla, tjalla ifrån döden
Och jag ska skriva brev till dina närmaste och bästa
Och säga att du lurar folk som emellanåt är ledsna
Att du lurar folk som emellanåt är ledsna
Och de lurar folk som e-, som e-, som e-, som e-
Jag är redan vinnare

Vad ska det bli av dig
Vad ska det bli av dig, hej
Ja, vad ska det bli av mig
Men vad ska det bli av dig
Den sa: Vad ska det bli av dig, hej
Ja, vad ska det bli av mig

Men vad ska du bli
Ja, vad ska det bli av mig

Jag sa: Blåval
Åh åh, vi är redan fria
Åh åh, vi är räddade och fria

Jag sa: Jag är ute på Bjurö Klubb och jag tittar på stranden
Och vågorna krålar och jag vadar in I natten
O ja, jag är vinnare runt vattnet
En vinnare
Är redan vinnare

Vad ska det bli av dig
Vad ska det bli av mig
En vinnare
Det är vinnaren
Vinnare

Väntar

Publicerad 2011-11-22 20:58:54 i Allmänt,

Jag väntar på helg, jag väntar på svar, jag väntar på att andra ska agera så att jag kan göra mitt.

Till helgen händer massor med sköj =) Fredag: Bowling och mat med jobbet. Även om jag är ledsen över mina timmar tycker jag om mina arbetskamrater och det ska bli kul att träffa dem utanför arbetet. Jag funderar över om det är någon som kan bowla. Har "pensionären" glömt att nämna att hon vunnit Svenska mästerskapen i bowling. Kan Anki skruva klotet och få en strike? Kan Frida ;) få full pott och klå oss alla? Svaren får jag på fredag =P

Lördag: Först jobb (inte så roligt) men sen kommer Kicki och då ska vi äta och göra oss fina inför kvällen. Mission definetly possible! För då är det partaj som gäller =) Ska ha förfest och har ingen aning om hur många som kommer. Har bjudit en massa och fått svar från vissa.

Grace och dans!
Kul?
Jävligt stor chans!

Som sagt har jag sökt lite jobb och nu handlar det mest om att vänta. Jag ska göra några besök i veckan och hoppas att det ökar mina chanser. Det gjorde det med Ecco iaf. Men sen vet man aldrig. Det ser inte ljust ut just nu. Nilsons skor bredvid oss på Samarkand ska stänga. Det går rykte om att två sportaffärer i stan ska stänga och bara finnas kvar på Grand. Framtiden är ovis!

Sen har jag fått i uppdrag att göra min lilla bys webbplats. Jag har gjort klart designen och behöver nu innehåll så jag kan fylla webbplatsen med något och ett webbhotell. Plus ska fixa och trixa lite med databaser, php och MySQL. För jag tänker mig något slags forum, möjligtvis, och en "viktiga datumlista" som dem själva kan uppdatera. En administrationssida behövs då också. Hade varit kul om jag hade kunnat börja med det. Eller kan kan jag men skulle vilja ha det rätt från början med tanke på att jag inte sysslat med den sortens kodning sen kursen jag gick två år tillbaka.

Snälla! Låt mig Lyckas i något jag gör! (Och det behöver definitivt inte vara bowlingen! Ett jobb blir bra =P)

Önskelista

Publicerad 2011-11-20 21:15:19 i Allmänt,

Till mig själv =)

Har massor av saker som jag vill ha. Blir lite så när man är fattig =) Så när jag får ett nytt jobb (inte om, utan när!) ska jag ge dessa saker till mig själv =)

Htc Sensation xl


Skor: Tamaris


Halsband: Pilgrim


Får se om det blir några presenter inom den snaraste framtiden.

Sarkastisk?

Publicerad 2011-11-15 22:15:38 i Allmänt,

Livet leker idag =) Har jobbat mina tre timmar idag och arbetade HELA tre timmar även igår! Fick även lite mer schema. Jag ser alltid fram emot när jag får se alla fina timmar jag kommer arbeta! Jippi =) jag får ännu mer fritid! Precis vad jag ville ha =). För jag menar, det är ju SÅ roligt att vända på varenda krona jag tjänar. Jag behöver ju verkligen utmaningen! Jag menar när dem ringer samma morgon och frågar om jag kan jobba säger jag ja bara för att jag tycker synd om dem. Inte för att jag behöver pengarna. Jag har till och med fått kortare pass =) Från 6 eller 4 timmar till 3 timmar åt gången. Yes =) My life is awesome! AWESOME!

Det är fint när man vaknar upp på morgonen och känner att YES! Allt är precis som jag vill ha det =) Jag har en extra tjänst, är allt jag kan bli =)

Skämtosido! Ifall jag kämpar kan jag nog ha ett nytt jobb innan nyår. Om jag inte har det så ska jag fan ha det innan knopparna börjar komma på träden. Det är ett löfte!

Ser ni kära syster och Alecx! Jag kan vara jätte positiv =P

Intelligenser

Publicerad 2011-11-08 23:20:29 i Allmänt,

Är jag blond?
Ibland funderar jag på om jag inte faktiskt är det i vissa anseende. Eller man talar ju om olika intelligenser. Tydligen finns det flera:
Lingvistisk intelligens
har jag definitivt inte, har ett värdelöst ordförråd och kan inte förklara saker och ting.
Interpersonell intelligens:
Kanske. Ser mig inte som en social människa men vill säga att jag har lätt att känna empati och känner av när något är fel.
Har lite av den så kallade kroppsliga intelligensen är händigare än vissa men skulle inte skryta med det direkt.
Natur-intelligens? Öh nja, inte direkt.
Sen är det de intelligenser som jag skulle vilja säga att jag besitter. Existens-Intelligens, Intrapersonell intelligens, musikalisk intelligens, Logisk-matematisk intelligens och Spatial intelligens. Jag ifrågasätter livet och varför vi är här. Jag är en ensamvarg, måste vara ensam ibland för att fungera normalt. Jag ser ett mönster i saker och ting och har lätt för matematik och logiskt tänkande. Jag har ganska bra lokalsinne och hittar ofta i både städer och i skogen. Jag sjunger ofta, hittar på nya låtar och melodier och uppskattar musik i allmänhet.

Fast självklart är vi alla bra på olika saker. Men min akilles häl är som sagt mitt dåliga ordförråd och även min brist på allmänbildning. Men detta gör mig inte trög. Eller? Förstår mig inte på vissa människor (kunder). Jag har länge lagt märke till den brist av respekt man får av kunder. De är uppkäftiga, oförskämda och nedvärderande. Är man "sämre" för att man arbetar i en butik eller är det att man anses ung? Det värsta med att jobba i butik är att möta dessa människor, att ta skiten och fortfarande ge dem ett leende. Det bästa är att man kan snacka skit om dem när de gått. Man kan berätta sin historia för de andra anställda och få höra deras.

Ni otrevliga människor där ute: Tro inte att ni går obemärkt förbi!

Värdig

Publicerad 2011-11-06 02:59:02 i Allmänt,

Om jag hade kunnat tala till dig! Så som du var och så som du kände då. När du inte var här, utan där. När jag var så mycket istället för inget.

Hänger inte med

Publicerad 2011-11-02 22:02:07 i Allmänt,

Så många broar jag bränt...

Jane Austen fick aldrig den hon älskade. Hon bestämde sig för att alla hennes huvudpersoner skulle få ett lyckligt slut. Hade önskat att hon fått skriva min historia. Fast om man ska vara riktigt filosofisk så kanske man är en figur i en bok. Som i Sofies värld. Ifall så är fallet ber jag min författare att ge mig ett lyckligt slut. Ibland undrar man.

Hade en toppendag men allt ändras. Får se på det positiva. Har städat nästintill hela lägenheten, fick några extratimmar på jobbet imorn och jag börjar få bra kondition. Att ännu en av det andra könet har varit ett jävla arsel får jag förbise. Boys will be boys. Plus, jag får skylla mig själv att jag inte satsar på han jag verkligen vill ha. 

Jag i dina ögon

Publicerad 2011-11-01 23:17:30 i Allmänt,

Ibland, eller rättare sagt ganska ofta, funderar jag på hur andra uppfattar mig. Positiv - Negativ, Social - Osocial, Säker - Osäker? Alla verkar ha olika tankar och åsikter. Antingen ändrar man sitt sätt beroende vem man talar med eller kan det vara så att hur någon uppfattar en själv beror på deras erfaranheter och livsinställning...

...or maybe a little of both???


Härlig låt från en härlig film =)

Kvällens bok: Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon. Ingen toppenbok men klart läsvärd =)

Om

Min profilbild

Malin

"Life's a bitch and then you die" är ett uttryck jag fick lära mig av en deppig 30-åring när jag var 19 år gammal. Kan inte gör mer än att hålla med honom. För inte har man tur med livet inte. Fast några små ljuspunkter finns det väl =)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela