RoseThorns

Lägenhet

Publicerad 2011-02-25 12:04:10 i Allmänt,

Jag har länge letat efter en lägenhet och nu har jag äntligen hittat en och flyttat in. Men som med allt jag gör så blev det en massa krångel.

1. En kompis ringde upp sin chef som har lägenheter. Han hade en ledig och jag kunde flytta in redan nästa månad.

2. De fick en vattenskada i en annan lägenhet och lovade bort min lägenhet till paret med den vattenskadade lägenheten.

Tillbaka på noll

1. Ringer till min lillasysters hyresvärd och han har en lägenhet ledig (9C2) som jag kan få i slutet på månaden. Han bad mig skicka honom en liten presentation av mig själv.

2. Jag skickar en presentation via e-post men hör inte av honom på en vecka. Vi börjar nu närma oss månadsskiftet.

3. Jag ringer upp honom och frågar vad som händer. Han erbjuder mig nu en annan lägenhet(9D6). Säger att han inte har numret till tjejen som bor där nu så jag kan väl knacka på hennes dörr, kolla på lägenheten, be henne ringa honom och sen ska jag ringa honom själv. Okej, säger jag.

4. Eftersom jag jobbade på kabeln bad jag min lillasyster knacka på och fråga om tjejens nummer så jag skulle kunna ringa henne och boka tid så jag kunde få se på lägenheten. Hon är inte hemma dag1, 2 eller 3.

5. Jag ringer hyresvärden och säger att jag inte får tag på henne. Han svarar att det vore en ren omöjlighet och erbjuder mig sedan den första lägenheten igen (9C2).

6. Jag tittar på lägenheten (9C2) och tar den.

Så fick jag äntligen min lägenhet. Förrutom ett annat probelm uppstod:
Till lägenheterna ska man få ett förråd. Det finns lägenhetsnummer på alla förråden men dem gäller inte längre. Man ska helt enkelt ta ett förråd som är ledigt. Enkelt MY ASS. Inget förråd är ledigt. Finns ett förråd som är ledigt men det har hänglås. Min kära pojkvän ringer till hyresvärden och hyresvärden svarar att han ska tömma ett redan dagen efter. Han skulle ringa mig den dagen så fort han tömt förrådet. Har han gjort det? Nej! Skickade ett mail till honom men han har inte svarat och inget har hänt. Jag behöver verkligen ett förråd. Har sjukt mycket saker =S

Borde en sådan människa verkligen få hyra ut lägenheter. Mamma tycker dock att han är jätte bra. Jag har funderat på om det handlar om att mamma är över 40 och jag bara är 22. Åldersdiskriminering!

Uppdatering

Publicerad 2011-02-23 16:00:21 i Allmänt,

Sedan förra inlägget har det hunnit hända en del. Jag gick till chefen och bad om en högre timlön. Efter att hon lovat mig att jag skulle få som alla andra fick jag till sist 5-10 kronor mindre än de andra. Hon menade på att de kan inte ge mig någon säkerhet och att jag inte kan ge dem någon säkerhet om att jag kommer vara kvar. Hon förklarade också för mig att jag inte heller kunde få någon provanställning om jag nu ville ha det för fk-bolaget hade redan för många som gick på provanställning. Jag fick nöja mig med min tia som jag fick påökt i timmen.

Bara några veckor senare, dvs förra onsdagen fick jag, och en annan tjej som jobbat betydligt mer på kabeln är vad jag gjort och som vill ha anställning,  veta att vi fick jobba veckan ut (eftersom det var lite att göra). Eftersom vi jobbade kväll betydde veckan ut att vi fick jobba till dagen efter. Riktigt dåligt gjort tycker jag, en vecka innan kan man väl iaf få beskedet? Jag gick direkt till chefen och bad om ett intyg om att jag varit och jobbat där till och från sedan ett par år tillbaka. igår fick jag intyget i brevlåden och det såg bra ut. Förrutom att man såg hur kabeln hade myglat med min situation. Ifall en människa är timanställd i mer än ett halvår så räknas denna som anställd och ska ha tre månader i uppsägningstid. På de pappren jag fick av min förra chef så stod det att jag varit på kabeln sedan januari 2010 och det är ju betydligt mer än sex månader. Antar att chefen var lat och inte orkade skriva att jag var där i januari 2010, pluggade och gjorde annat i några månader, och kom tillbaka i september.

Jag är alltså arbetslös (till april för då kan jag få komma tillbaka till kabeln om jag vill). Vet ni vad? Det vill jag inte! Så nu letar jag jobb för fulla muggar. Får se hur det gå...

Har lånat boken Lycka nu. Får se om den kan ge mig lite lugn i mitt sökande efter nytt arbete.

Nästa inlägg: Min nya lägenhet och knäppa hyresvärd.

Om

Min profilbild

Malin

"Life's a bitch and then you die" är ett uttryck jag fick lära mig av en deppig 30-åring när jag var 19 år gammal. Kan inte gör mer än att hålla med honom. För inte har man tur med livet inte. Fast några små ljuspunkter finns det väl =)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela