RoseThorns

Lost

Publicerad 2013-03-10 00:34:32 i Allmänt,

Jag är ute och virrar i skogen. Jag har gått vilse... och hittar inte hem!

Abstinens

Publicerad 2013-03-08 14:01:11 i Allmänt,

Pengarna flyger! Trots shoppingstopp... Inga kläder, inga skor, inga smycken! Till mig... Andra är det tillåtet att handla till. Och cykel har jag köpt, för det får jag. Mobilskal och sportarmband till mobilen har jag köpt, för det får jag. Shoppingstoppet är till för att jag ska köpa de saker jag behöver men inte köper pga att pengarna går till skor och kläder ist.
 
Igår kollade jag på nätet, och vips så hade jag handlat (fast inte till mig). Sedan gick jag runt i affärerna i Växjö och handlade fördelsedagspresenter som jag planerat och funderat på i någon vecka. Lite spontant lite planerat.
Vad jag har saknat detta underbara att springa runt i affärer och dra mitt kort.
 
Egentligen gillar jag inte att ge presenter. Vissa presenter finns det en tanke bakom, en önskan om att göra en person glad. Ge dem något de behöver. Om reaktionen sedan inte blir som man förvantat sig har alla ens ansträngningar varit förgäves. Därför anstränger jag mig inte alltid lika mycket som jag brukade göra. Men visst finns fortfarande hoppet att jag ska ha prickat rätt. Det ger en beroendeframkallande kick. Precis som när man kommer hem efter en runda på stan och lägger upp alla inköp på sängen.
 
Tillbaka till verkligheten. Presenter eller kläder till mig själv. Shoppingberoendet är klart kvar och pengarna fortsätter att försvinna. För att säga emot mig själv, det kan i många fall vara roligare att ge bort något till en annan än att köpa något till mig själv. Bara för möjligheten att göra någon glad...

Om

Min profilbild

Malin

"Life's a bitch and then you die" är ett uttryck jag fick lära mig av en deppig 30-åring när jag var 19 år gammal. Kan inte gör mer än att hålla med honom. För inte har man tur med livet inte. Fast några små ljuspunkter finns det väl =)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela