RoseThorns

Grundlurad?

Publicerad 2011-01-14 13:32:36 i Allmänt,

September/Oktober började jag arbeta hos Fk-bolaget på Amo-kabel och jag har varit där fram till idag. Jag går enbart på timmar eftersom jag letar efter ett annat arbete men har ännu inte hittat något. Första gången jag arbetade på Fk-bolaget var när jag var 16 år gammal och har varit där till och från sedan dess. Fk-bolaget är nästan det enda som står på mitt CV. Nu är jag osäker på om jag vill vara kvar eller inte.

Fk-bolaget har länge varit känt för låga löner för att vara en industri. Jag har gått på 100 kronor i timmen, plus ob när jag jobbat kväll. Det betyder att jag kanske får ut 12000 om jag har tur.

En eller två månader efter mig började Stina jobba på Fk-bolaget. Hon har aldrig varit där innan. Hon fick börja med 92 kronor i timmen eftersom hon är några år yngre. Igår fick Stina provanställning och pga detta så får hon 20 000 i ingångslön. Jag blev glad för hennes skull. Hon är en jätte fin tjej och vi har kommit varandra ganska nära men... det kändes som en jävla käftsmäll för mig.

Ska jag straffas för att jag vill något mer? Ska jag göra samma arbete som alla andra men få 4-5000 mindre än dem bara för att jag inte vill binda mig? Stina och jag kan ungefär lika många maskiner men ändå ska jag få så mycket mindre än henne. Jag har aldrig funderat på att alla andra tjänar så mycket mer än mig men igår så gick det upp för mig. Jag blir grundlurad och jag har gått med på det. De tjänar tusenlappar på att ha mig där arbetandes för en skrutlön. Jag är ingen praktikant som inte kan något om hur det fungerar på företaget. Jag kan företaget. Jag kan maskinerna: vilka kablar som körs i dem, var kablarna står, hur man lagar maskinerna om de går sönder och hjälper de andra medarbetarna, om jag kan, ifall de har frågor eller problem.

Det värsta av allt, där jag enbart skyller på mig själv, är att jag inte har något kontrakt. Jag har inte skrivit under något anställningskontrakt. Om jag kommer ihåg rätt så har jag bara gjort det en gång sedan jag började arbeta på Fk-bolaget när jag var 16. Inget kontrakt betyder för mig inga rättigheter.

Hur jävla dum kan man vara?

Om

Min profilbild

Malin

"Life's a bitch and then you die" är ett uttryck jag fick lära mig av en deppig 30-åring när jag var 19 år gammal. Kan inte gör mer än att hålla med honom. För inte har man tur med livet inte. Fast några små ljuspunkter finns det väl =)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela