RoseThorns

Fröseke Folkets hus

Publicerad 2010-05-09 15:00:33 i Allmänt,

Folkets hus i Fröseke brann på söndagsmorgonen ned till grunden. Brandorsaken är oklar.
– Det är en tragedi, säger Bo Arvidsson som är biografansvarig i Folkets hus.

Det var strax efter klockan sju på söndagsmorgonen som polis och räddningstjänst fick larm om en brand i Fröseke, Uppvidinge kommun. Väl på plats kunde de konstatera att Folkets hus-byggnaden var övertänd och inte gick att rädda.
– Enligt uppgifter står bara en vägg kvar, säger vakthavande befäl vid Kronobergspolisen.
Teknisk undersökning ska genomföras på platsen. I nulägen är brandorsaken oklar.
Enligt fastighetsägaren ska det inte ha ägt rum några aktiviteter i lokalerna under lördagen.
Bo Arvidsson säger att de flesta gemensamma aktiviteter i byn kretsar kring Folkets hus. Bland annat visas där cirka 25 filmer om året.
– Det är föreningslivets hjärta.
Han precis som många andra i Fröseke var på söndagsmorgonen och tittade på förödelsen.
Vad kommer nu att hända?
– Det är för tidigt att säga. Just nu är vi bara chockade.

Artikel från smålandsposten 2010-05-09



Fick ett sms från mamma idag som fick det att hugga till i hjärtat, Folkets hus i Fröseke har brunnit ner. En byggnad som innehöll otroligt många minnen från min barndom och även från senare dar. Folkets hus var byns samlingsplats där man samlades för att spela bingo, gå på bio och för andra tillställningar. När jag gick i skola i Fröseke hade vi idrott i Folkets hus, vid jul spelade vi teater på scenen för släkt och andra intresserade och jag gick lucia där årskurs 3. När jag var mindre kunde man gå på skytte i källaren. Skytterummet gjorde dem bara för några år sedan om till ett gym. Allt är nu helt borta!

En fråga kommer upp i huvudet som jag egentligen inte vill ha svar på. Vad händer nu? Kommer dem bygga ett nytt Folkets hus eller kommer det som absolut inte hända ske? Inget nytt Folkes hus kan betyda döden för byn.

Håller tummarna att Fröseke kommer få ett nytt Folkets hus som kommer att ge fler nya fina minnen.

Bilderna kommer ifrån Les Congos arkiv





Happy birthday to me!

Publicerad 2010-05-04 13:08:45 i Allmänt,

Det är något speciellt med att fylla år. Man blir ett år äldre, ytterligare ett år från ungdomens dagar och man, iaf jag, får panik. 22 års kris! Födelsedagar har alltid slutat i tårar men hoppas att kunna skippa det detta året (jag tog hand om tårarna igår istället). Vad är det med att ens födelsedag ska vara en bra dag, en dag då man absolut måste vara lycklig!? Vaknade ensam men ska förhoppningsvis inte somna ensam. Har redan fått ett antal grattis över Facebook och fått två presenter. Varför är jag då så bitter? Ju äldre jag blir ju mer tänker jag på vart jag är i livet och vad jag har lyckats med under mina år. Svar: Jag är en student och har inte gjort något med mitt liv.

Kramar KlagMaja/ BitterFittan

Om

Min profilbild

Malin

"Life's a bitch and then you die" är ett uttryck jag fick lära mig av en deppig 30-åring när jag var 19 år gammal. Kan inte gör mer än att hålla med honom. För inte har man tur med livet inte. Fast några små ljuspunkter finns det väl =)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela